Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp

11 röster
20 m
4
Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp
Foto: Tv4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Toast Skagen

  • 400 g skalade räkor, helst med skal
  • 2 msk majonnäs
  • citronpeppar
  • 100 g löjrom
  • rispapper

Videgårds dipp

  • 4 sticklökar, gröna delen skurna som fiskögon
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 6 msk japansk soja
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chilipasta, inlagd (kan ersättas med Sambal Oelek i värsta fall)

Gör så här

  1. Toast Skagen
    Skala och finhacka räkorna.
  2. Blanda räkorna med majonnäs, lite citronpeppar och löjrom.
  3. Forma räkmajonnäsen med en sked och lägg rulla in i rispapper som fått mjukna i ljummet vatten.
  4. Videgårds dipp
    Blanda alla ingredienser till en härlig dipp att servera till rullarna.
6 juni 2020