Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp

POPULÄRT
Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Rispappersrulle med skagen och Videgårds dipp

14 ingredienser

20 m

”Här blandas en klassiker med vietnamesiskt rispapper och en smakrik dipp för att få lite skjuts.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Toast Skagen

  • 400 g skalade räkor, helst med skal
  • 2 msk majonnäs
  • citronpeppar
  • 100 g löjrom
  • rispapper

Videgårds dipp

  • 4 sticklökar, gröna delen skurna som fiskögon
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 6 msk japansk soja
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk chiliolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chilipasta, inlagd (kan ersättas med Sambal Oelek i värsta fall)

Gör så här

Toast Skagen

  1. Skala och finhacka räkorna.
  2. Blanda räkorna med majonnäs, lite citronpeppar och löjrom.
  3. Forma räkmajonnäsen med en sked och lägg rulla in i rispapper som fått mjukna i ljummet vatten.

Videgårds dipp

  1. Blanda alla ingredienser till en härlig dipp att servera till rullarna.