En riktigt lyxig och härlig middag med magiska smaker. Torskrygg serveras med en skummig sås med smak av rökt sidfläsk och till det sparris och krossad potatis.
Blanda salt och vatten tills saltet löst upp sig. Skär torsken i portionsbitar och lägg ner i rimlagen. Låt ligga i 20 minuter och lyft sedan upp och torka av bitarna.
Baka torsken i ugn på 80 grader till en innertemperatur på 42 grader.
Skummig vitvinssås smaksatt med rökt fläsk
Hacka vitlök och schalottenlök grovt, svetta löken i en kastrull med lite olivolja. Slå på vitt vin och buljong samt lägg i svålen från fläsket och låt det sjuda ca 20 minuter.
Slå på grädde och koka ca 10 minuter till. Sila såsen och mixa i smöret. Smaksätt såsen med salt och citron innan servering.
Vitlökspotatis
Koka potatisen med skalet på i saltat vatten. Riv vitlöksklyftorna och smält smöret tillsammans med vitlöken.
Skala potatisen och krossa den med smöret. Smaka av med salt.
Råstekt sparris & rökt fläsk
Skär fläsket i små tärningar och stek i en panna med lite matolja, lägg fläsket på ett papper och låt det rinna av innan servering.
Skär sparrisen i mindre bitar och stek i en varm panna med matolja, avsluta med lite smör och smaka av med salt.