Råstekt hummer med jalapeñoemulsion

NYHET
Råstekt hummer med jalapeñoemulsion
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Råstekt hummer med jalapeñoemulsion

2

7 steg att laga

21 ingredienser

30 m + tid i kylen

Råstekt hummer med jalapeñoemulsion, svamp och picklad blodgrape kommer göra succé till middag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Råstekt hummer

  • 4 hummerstjärtar, råa
  • salt
  • olja
  • vitlök
  • jalapeño (röd)

Röd jalapeñoemulsion

  • 1 jalapeño (röd)
  • 3 dl matolja
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk sambal badjak
  • salt

Bakade champinjoner

  • 4 champinjoner (stora)
  • 500 g smör, brynt
  • salt

Picklad blodgrape

  • 12 bit blodgrapefrukt, fileér
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Servering

  • 50 g sötmandel, saltade
  • 1 champinjoner, hyvlad
  • oxalis, plockade (röd)

Gör så här

  1. Råstekt hummer
    Spetta hummern och krydda med salt.
  2. Stek hummern i olja och smör med vitlök och jalapeño. Ta bort spettet och servera med tillbehören.
  3. Röd jalapeñoemulsion
    Mixa jalapeño och olja slätt i en blender.
  4. Slå en majonnäs av äggula, vinäger, sambal och häll i oljan försiktigt. Smaka av med salt och eventuellt mer syra.
  5. Bakade champinjoner
    Gröp ur svampen och vänd dem i det brynta smöret precis innan servering. Smaka av med salt.
  6. Picklad blodgrape
    Blanda ihop lagen och låt blodgrapefiléerna ligga i lagen över natten. Dela dem precis innan servering.
  7. Servering
    Servera hummern med jalapeñoemulsionen, smörbakad svamp, picklad blodgrape, salta mandlar, hyvlad champinjon och oxalis.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer