Råstekt hummer med jalapeñoemulsion
Råstekt hummer med jalapeñoemulsion
21 ingredienser
30 m + tid i kylen
Råstekt hummer med jalapeñoemulsion, svamp och picklad blodgrape kommer göra succé till middag.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Råstekt hummer
- 4 hummerstjärtar, råa
- salt
- olja
- vitlök
- jalapeño (röd)
Röd jalapeñoemulsion
- 1 jalapeño (röd)
- 3 dl matolja
- 2 äggulor
- 2 tsk vinäger
- 2 tsk sambal badjak
- salt
Bakade champinjoner
- 4 champinjoner (stora)
- 500 g smör, brynt
- salt
Picklad blodgrape
- 12 bitar blodgrapefrukt, fileér
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Servering
- 50 g sötmandel, saltade
- 1 champinjoner, hyvlad
- oxalis, plockade (röd)
Gör så här
Råstekt hummer
- Spetta hummern och krydda med salt.
- Stek hummern i olja och smör med vitlök och jalapeño. Ta bort spettet och servera med tillbehören.
Röd jalapeñoemulsion
- Mixa jalapeño och olja slätt i en blender.
- Slå en majonnäs av äggula, vinäger, sambal och häll i oljan försiktigt. Smaka av med salt och eventuellt mer syra.
Bakade champinjoner
- Gröp ur svampen och vänd dem i det brynta smöret precis innan servering. Smaka av med salt.
Picklad blodgrape
- Blanda ihop lagen och låt blodgrapefiléerna ligga i lagen över natten. Dela dem precis innan servering.
Servering
- Servera hummern med jalapeñoemulsionen, smörbakad svamp, picklad blodgrape, salta mandlar, hyvlad champinjon och oxalis.