Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise
Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise
10 ingredienser
30 m
En lyxig rätt med färsk hummer, hollandaise på brynt smör och fryst lingonsnö.
Ingredienser
- 2 färska humrar
- 200 g färska lingon
- 200 g smör
- 1 citron
- 3 msk äppelcidervinäger
- 3 äggulor
- salt
- svartpeppar
- smör, att steka i
Servering
- torkade lingon, mixade till ett pulver
Gör så här
- Blanchera hummern i 2 minuter. Kyl ner och skala försiktigt så du för ut hela och jämna stjärtar.
- Mixa lingonen eller kör igenom en råsaftcentrifug, sila juicen och frys i en form.
- Bryn smöret till gyllenbrun färg och det börja dofta nötigt, ställ åt sidan så smöret svalnar lite.
- Vispa gulorna luftiga med vinägern och häll i sakta den rumstempererade smöret, smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Stek hummerstjärtarna i rikligt med smör ca 2-3 minuter på varje sida.
- Skrapa den frysta lingonen med en gaffel till lingonsnö.
- Lägg upp snyggt på tallrikar och servera allt tillsammans.