Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise

Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise
Foto: Jasmin Fazlagic
Edin Dzemat
Edin Dzemat

Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise

10 ingredienser

30 m

En lyxig rätt med färsk hummer, hollandaise på brynt smör och fryst lingonsnö.

Ingredienser

portioner
  • 2 färska humrar
  • 200 g färska lingon
  • 200 g smör
  • 1 citron
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 äggulor
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, att steka i

Servering

  • torkade lingon, mixade till ett pulver

Gör så här

  1. Blanchera hummern i 2 minuter. Kyl ner och skala försiktigt så du för ut hela och jämna stjärtar.
  2. Mixa lingonen eller kör igenom en råsaftcentrifug, sila juicen och frys i en form.
  3. Bryn smöret till gyllenbrun färg och det börja dofta nötigt, ställ åt sidan så smöret svalnar lite.
  4. Vispa gulorna luftiga med vinägern och häll i sakta den rumstempererade smöret, smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Stek hummerstjärtarna i rikligt med smör ca 2-3 minuter på varje sida.
  6. Skrapa den frysta lingonen med en gaffel till lingonsnö.
  7. Lägg upp snyggt på tallrikar och servera allt tillsammans.