Räkcocktail med chilisås och rostat bröd

16 röster
30 m
4

Bjud på en klassiker till förrätt! Servera räkorna och grönsakerna i snygga cocktailglas tillsammans med en het chilisås och en skiva rostat bröd.

Dryck: Vitt vin, Brochet Facile

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Räkcocktail

  • 500-600 g räkor
  • 300 g isbergsallad
  • 2 tomater
  • 8 champinjoner
  • 2 avokado
  • 1,5 cm gurka
  • 0,5 orange paprika

Chilisås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Servering

  • 80 g stenbitsrom
  • 4 klyftor citron
  • några kvistar dill
  • lite citronsaft
  • 4 skivor formfranska, rostade i ugn

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Skär salladen i tunna strimlor, skölj och låt rinna av. Skölj och skär tomater och champinjoner i passande små bitar. Dela ned avokado, gurka och paprika i bitar. Gör en läcker blandning av räkor och grönsakerna. Spara lite paprika till garnering.
  3. Blanda ingredienserna till chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela cocktailröran i serveringsglas. Garnera med paprika, stenbitsrom, chilisås, citronklyftor och dill. Häll lite citronsaft över cocktailen och servera tillsammans med en skiva rostat bröd.
23 augusti 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept