Räkcheesecake med sikrom

NYHET
Räkcheesecake med sikrom
Foto: Tv4

Räkcheesecake med sikrom

18 ingredienser

20 min + tid i kyl

Räkcheesecake med sikrom och citron är en fräsch och festlig förrätt att bjuda på.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 100 g smör
  • 250 g kavring

Fyllning

  • 500 g skalade räkor, i mindre bitar (gärna MSC/ASC märkta)
  • 0,5 förp surimi sticks, frysta (crabsticks, gärna MSC-märkta)
  • 1 rödlök
  • 300 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 tsk citronsaft
  • 0,5-1 dl färsk dill, hackad

Servering

  • 250 g skalade räkor (gärna MSC/ASC-märkta)
  • 0,5 förp surimi sticks, tinade (crabsticks, gärna MSC-märkta)
  • körsbärstomater
  • gurka, i skivor
  • 1 citron, i klyftor
  • dill
  • 100-200 g sikrom

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa kavring i en matberedare.
  3. Vänd ner brödsmulorna i det smälta smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en springform med löstagbar botten som är ca 25-26 cm i diameter. Du kan även använda flera små springformar som är ca 10 cm i diameter.

Fyllning

  1. Häll av laken från räkorna och skär dem i mindre bitar.
  2. Skär surimi sticks i mindre bitar.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Vispa färskost och crème fraîche i en bunke med en elvisp tills det är fluffigt.
  5. Vänd ner salt, peppar, citron, rödlök, räkor, dill och surimi sticks.
  6. Fördela fyllningen på din kavringsbotten.
  7. Ställ cheesecake i kylen i minst 2 timmar, men gärna över natten.

Servering

  1. Garnera med räkor, surimi sticks, körsbärstomater, gurkskivor, citronklyftor, dill och sikrom.