Rå lax med sojadressing, gurka och rättika

21 röster
15 m
4
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk lax (t ex salma, fröya)
  • 1 dl ljus soja
  • 2 lime, saft och skal av
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 dl fint strimlad gurka
  • 1 dl fint strimlad rättika
  • 1 kruka koriander
  • 50 g forell/laxrom

Gör så här

  1. Börja med dressingen och blanda råsocker med soja, risvinäger, limeskal, limesaft och ingefära. Blanda tills sockret löst sig.
  2. Skiva laxen i 0,5 centimeters tjocka skivor. Lägg upp på serveringsfat eller tallrikar. Skeda över sojadressingen, toppa med gurka och rättika. Dekorera med koriander och rom.
Tips!
Tommy Myllymäki 2016
21 december 2017

Fler goda recept