Prins Bertils räkcrêpes

POPULÄRT
Prins Bertils räkcrêpes
Foto: TV4

Prins Bertils räkcrêpes

Av: Lena - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Läcker förrätt med crêpes fyllda med hollandaisesås, räkor och dill.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Crêpes

  • 5 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • smör, till stekning

Fyllning

  • 1 knippe dill
  • 0,5 citron
  • 4 dl hollandaisesås
  • 500 g skalade räkor
  • 3 dl ost, riven (gärna västerbottensost)

Gör så här

Crêpes

  1. Vispa ihop ingredienserna till smeten. Låt stå 10 minuter.
  2. Grädda tunna crepes av smeten i smör i en het panna.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll 1 dl hollandaisesås på varje crêpe. Strö över 1 dl räkor och klippt dill.
  3. Vik dubbelt och lägg i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.