Potatisvåffla med hummertopping
Potatisvåffla med hummertopping
14 ingredienser
30 m
Potatisvåffla med hummertopping blir en festlig rätt att servera och avnjuta till nyår.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 50 g smör
- 900 g potatis
- 3 dl Västerbottensost
- 1 ägg
- 0,5 tsk salt
Topping
- 1 hummer, kokt
- 4-6 havskräfta
- avokado, dillmarinerad
- 3 dl smetana
- salt
- 1 msk citronsaft, och zest
- 0,5 rödlök
- 80 g löjrom (stenbitsrom, sikrom eller tångkaviar)
- 0,5 kruka dill
Gör så här
- Smält smöret.
- Tvätta och grovriv potatisen på längden så det blir långa strimlor.
- Lägg allt i ett durkslag. Skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
- Blanda potatis, ost, ägg, smör och salt. Låt stå ca 10 minuter.
- Grädda smeten till 8 gyllene våfflor i ett smörat våffeljärn.
Topping
- Välj om du vill ha hummer, kräftor eller avokado.
- Skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Lägg i kylen.
- Skala havskräftorna och lägg i kylen.
- Skär avokado i klyftor och blanda med lite lime, dill och havssalt.
- Blanda smetana, salt och citronjuice.
- Finhacka löken och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter så den blir lite mildare. Låt torka på hushållspapper.
- Toppa din gräddade potatisvåffla med valfri topping. Avsluta med rom och dill.