Potatissallad med tomater, spenat och dill

Potatissallad med tomater, spenat och dill
Foto: TV4
25

Du behöver

  • 5 kg småpotatis
  • 4 röda lökar med blast
  • 3 färska vitlökar med blast eller 1 knippe ramslök
  • 2-3 l körsbärstomater
  • 0,5 l hackad dill
  • 5 l små spenatblad
  • salt
 och peppar
  • basilika

Dressing

  • 5 dl olivolja
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 10 msk honung
  • 4 citroner
, 
rivet skal av (eller trädgårdssyra)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt svalna lite.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva löken och vitlöken (eller ramslöken) med blasten och dela tomaterna. Lägg undan några tomater till servering.
  4. Blanda potatis, lök, vitlök, tomater, dill och spenat med dressingen i en stor skål precis före servering. Toppa med cocktailtomater och basilika.
Kommentera receptet

Fler goda recept