Potatissallad med tomater, spenat och dill

163 röster
25
25

Du behöver

  • 5 kg delikatesspotatis
  • 4 rödlökar med blast
  • 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök)
  • 2-3 l körsbärstomater
  • 0,5 l dill, hackad
  • 5 l små spenatblad
  • peppar
  • basilika

dressing

  • 5 dl olivolja
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 10 msk honung
  • 4 citroner, rivet skal av (eller trädgårdssyra)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt svalna lite.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva löken och vitlöken (eller ramslöken) med blasten och dela tomaterna. Lägg undan några tomater till servering.
  4. Blanda potatis, lök, vitlök, tomater, dill och spenat med dressingen i en stor skål precis före servering. Toppa med cocktailtomater och basilika.
26 januari 2017