Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax

Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax
16 ingredienser
1 h
En god rulltårta som är gjord på potatis och fylld med ricotta, spenat och lax.
Ingredienser
Potatistäcke
- 3 potatisar (stora)
- 150 g parmesanost, finriven
- salt
- peppar
Fyllning
- 250 g bladspenat
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 3 msk olivolja
- 200 g varmrökt lax
- 250 g ricotta
- salt
- peppar
Garnityr
- 500 g räkor med skal
- 40 g svart stenbitsrom
- 0,5 citron
- 3 msk olivolja
- 30 g dill
Gör så här
Potatistäcke
- Skiva potatisen i tunna skivor. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela 50g parmesanost jämt på bakplåtspappret. Lägg ut potatisskivorna omlott över hela plåten och strö över 50g parmesanost ovanpå.
- Tillsätt två nypor salt och lite peppar och baka i mitten av ugnen på 180 grader i ca 35 min.
Fyllning
- Stek upp olivoljan, vitlöken och bladspenaten. Finfördela laxen och blanda ihop med ricotta-osten samt den stekta spenaten och smaksätt med salt och peppar.
Garnityr
- Skala räkorna och blanda ihop resterande ingredienser till en vinaigrette.
- Sprid ut fyllningen på potatistäcket och rulla ihop som en rulltårta. Kör in i ugnen i 15 minuter. Dela upp i portionsstora bitar och toppa med räkorna, rom, vinaigretten samt resterande parmesanost.