Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax

POPULÄRT
Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax

Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax

Av: Jones Ali - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h

En god rulltårta som är gjord på potatis och fylld med ricotta, spenat och lax.

Ingredienser

portioner

Potatistäcke

  • 3 potatisar (stora)
  • 150 g parmesanost, finriven
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 250 g bladspenat
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 3 msk olivolja
  • 200 g varmrökt lax
  • 250 g ricotta
  • salt
  • peppar

Garnityr

  • 500 g räkor med skal
  • 40 g svart stenbitsrom
  • 0,5 citron
  • 3 msk olivolja
  • 30 g dill

Gör så här

Potatistäcke

  1. Skiva potatisen i tunna skivor. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela 50g parmesanost jämt på bakplåtspappret. Lägg ut potatisskivorna omlott över hela plåten och strö över 50g parmesanost ovanpå.
  2. Tillsätt två nypor salt och lite peppar och baka i mitten av ugnen på 180 grader i ca 35 min.

Fyllning

  1. Stek upp olivoljan, vitlöken och bladspenaten. Finfördela laxen och blanda ihop med ricotta-osten samt den stekta spenaten och smaksätt med salt och peppar.

Garnityr

  1. Skala räkorna och blanda ihop resterande ingredienser till en vinaigrette.
  2. Sprid ut fyllningen på potatistäcket och rulla ihop som en rulltårta. Kör in i ugnen i 15 minuter. Dela upp i portionsstora bitar och toppa med räkorna, rom, vinaigretten samt resterande parmesanost.