Pork tenderloin sliders

Pork tenderloin sliders
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Pork tenderloin sliders

17 ingredienser

Miniburgare med fläskfilé, picklad rödlök, cheddar och jalapeños. Hur gott som helst!

Ingredienser

portioner miniburgare

picklad rödlök

  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 6 msk vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 rödlökar

Burgare

  • 600 g fläskfilé, av högsta kvalitet
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1 msk örtsalt
  • olivolja
  • 8 hamburgerbröd, små
  • vällagrad cheddarost
  • inlagda jalapeños
  • tabasco
  • barbequesås

Gör så här

  1. Koka upp ättika, vatten och socker under omrörande. Låt sedan svalna helt. Skala och skiva rödlökarna och lägg dem i inläggningen. Låt dra i kylskåp över natten.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Putsa fläskfilén från hinnor och utanpåliggande fett. Blanda samman alla torra kryddorna och rubba sedan köttet noga. Gnid in kryddorna tills det blir till en kryddpasta som täcker hela filén.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet runt om så att kryddningen blir rejält brynt. Ställ in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. 65 grader är målet.
  5. När köttet är klart, låt det vila i cirka 10 minuter. Riv under tiden cheddarosten.
  6. Har ni fått tag i sliderbröd eller ”minihamburgerbröd” så är det bra, annars kan man skära till större bröd så att de blir cirka 5-6 cm i diameter.
  7. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Klicka lite BBQ-sås på bottenbrödet och sedan en skiva kött. Lägg direkt på cheddarost. Toppa med picklad jalapeño och picklad rödlök, stänk över lite tabasco och avsluta med toppbrödet.