Pork tenderloin sliders
Pork tenderloin sliders
17 ingredienser
Miniburgare med fläskfilé, picklad rödlök, cheddar och jalapeños. Hur gott som helst!
Ingredienser
picklad rödlök
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 6 msk vatten
- 4 msk strösocker
- 2 rödlökar
Burgare
- 600 g fläskfilé, av högsta kvalitet
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk chilipulver
- 1 msk muscovadosocker
- 1 msk örtsalt
- olivolja
- 8 hamburgerbröd, små
- vällagrad cheddarost
- inlagda jalapeños
- tabasco
- barbequesås
Gör så här
- Koka upp ättika, vatten och socker under omrörande. Låt sedan svalna helt. Skala och skiva rödlökarna och lägg dem i inläggningen. Låt dra i kylskåp över natten.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Putsa fläskfilén från hinnor och utanpåliggande fett. Blanda samman alla torra kryddorna och rubba sedan köttet noga. Gnid in kryddorna tills det blir till en kryddpasta som täcker hela filén.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet runt om så att kryddningen blir rejält brynt. Ställ in hela stekpannan i ugnen med en stektermometer i köttets tjockaste del. 65 grader är målet.
- När köttet är klart, låt det vila i cirka 10 minuter. Riv under tiden cheddarosten.
- Har ni fått tag i sliderbröd eller ”minihamburgerbröd” så är det bra, annars kan man skära till större bröd så att de blir cirka 5-6 cm i diameter.
- Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Klicka lite BBQ-sås på bottenbrödet och sedan en skiva kött. Lägg direkt på cheddarost. Toppa med picklad jalapeño och picklad rödlök, stänk över lite tabasco och avsluta med toppbrödet.