Kall sparrissoppa
Kall sparrissoppa
8 ingredienser
30 min
Den här soppan på vit sparris funkar lika bra varm som kall.
Sparris som serveras kall ska inte kokas med smör, utan med olivolja.
Ingredienser
- 16 vita sparrisar, kokta och nerskurna i bitar
- 1 schalottenlök
- 2 dl kycklingfond
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten. Dela den i bitar. Skala och hacka löken.
- Sautera, det vill säga stek hastigt på hög värme den hackade schalottenlöken och den kokta sparrisen.
- Slå på kycklingfond och låt detta koka i 10 minuter över medelstark värme.
- Slå sedan på mjölken och grädden och låt det koka in. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Mixa soppan noga och passera den genom fin sil. Om soppan serveras varm kan man gärna ha i en sked smör innan serveringen.