• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pommes frites med remouladsås

2 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • 4 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Remoualdsås

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • 6 sardellfiléer, finhackade
  • 1,5 msk cornichons, finhakade
  • 1 msk kapris, finhackade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • tabasco, till avsmakning
  • vinäger, till avsmakning

Gör så här

  1. Skär potatisen i tunna pommes frites-stavar.
  2. Skölj dem i kallt vatten i ca 10 minuter. Häll sedan upp dem på en handduk och torka väl.
  3. Lägg upp dem i en bunke och häll på oljan samt krydda med salt och peppar. Lägg dem sedan i korgen till airfryern och ställ den på 185 grader i 12 minuter.
  4. Ta ut korgen och skaka om den så att potatisen blandas. Fortsätt tillagning på 200 grader i ca 12 minuter till.
  5. Ta ut korgen och salta potatisen när den fortfarande ligger i korgen och skaka samtidigt.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till remouladsåsen. Smaka av med salt, peppar, tabasco och vinäger.
13 maj 2020