Pocherat ostron med soja och mirin

Frida Ronge

Pocherat ostron med soja och mirin

5 ingredienser

20 min

Lätt ljumna ostron serverade med en en sojasås smaksatt med mirin och sake. 

Så öppnar du ostron: Stick in kniven i ”gångjärnet” på ostronet. Vicka kniven fram och tillbaka och pressa samtidigt försiktigt in kniven. När kniven är inne, så vrid om kniven tills ostronet öppnar sig.
Dra kniven längs med locket för att lossa på ostronet. Skär loss ostronet i botten vid muskelfästet.

Ingredienser

portioner
  • 4 ostron
  • 2 msk mirin
  • 2 msk vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sake

Gör så här

  1. Öppna ostronen och ta ur köttet.
  2. Värm upp vatten i en kastrull tills det nästan kokar, pochera ostronköttet i 5-10 sekunder alternativt ånga dem i en bambukorg i ca 30 sekunder. De skall dra ihop sig lite men inte bli genomkokta.
  3. Värm upp soja, sake, mirin och vatten. Lägg tillbaka ostronet i skalet och droppa på lite av sojasåsen på ostronet. Servera dem varma i sitt skal.