Pocherat ägg med senapsmarinerad blomkål och räkor

Malin Söderström

Pocherat ägg med senapsmarinerad blomkål och räkor

18 ingredienser

40 m

Pocherat ägg med senapsmarinerad blomkål, gotlandslins, rökta laxfenor och räkor. Detta är en riktigt lyxig rätt full av smak och textur som gifter sig helt perfekt ihop!

Ingredienser

portioner

Pocherat ägg

  • 2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 msk ättika 24 %

Snabbmixad majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja

Senapsmarinerad blomkål med gotlandslinser

  • 2 msk dijonsenap (eller cidervinägersenap)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • 0,5 blomkål
  • 2 dl linser, kokta (gotlandslinser)
  • salt

Servering

  • 250 g sockerärtor
  • 12 laxfenor, rökta
  • 300 g skalade räkor, rökta

Gör så här

Pocherat ägg

  1. Koka upp lätt saltat vatten.
  2. Knäck äggen i en skål med ättikan i. Låt äggen ligga ett par minuter med ättikan.
  3. Gör en virvel i vattnet och låt äggen glida ned ett i taget i vattnet. Dra kastrullen åt sidan och låt stå ca 6 minuter.
  4. Lyft upp ägget med en hålslev. Känn försiktigt om ägget har den krämighet som du önskar.

Snabbmixad majonnäs

  1. Lägg alla ingredienser i en kanna (som hör till stavmixern). Se till att allt är rumstempererat.
  2. Sätt ner stavmixern i botten av kannan och höj sakta mixern uppåt samtidigt som allt mixas samman.
  3. Smaka av med salt och någon mer droppe vinäger.

Senapsmarinerad blomkål med gotlandslinser

  1. Rör samman senap med vinäger och olja, smaka av med salt.
  2. Skiva blomkålen tunt och skölj i kallt vatten, låt rinna av och vänd upp med senapsdressingen och linserna.

Servering

  1. Koka sockerärtorna kort i saltat vatten, kyl sedan ned i iskallt vatten.
  2. Lägg upp blomkålen med sockerärtor och toppa med räkor, laxfenor, pocherat ägg och klicka lite majonnäs runt om.