Pizza på vattenmelon med granatäpple, mynta och fetaost

Pizza på vattenmelon med granatäpple, mynta och fetaost
Foto: David Loftus
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pizza på vattenmelon med granatäpple, mynta och fetaost

8 ingredienser

15 m

Granatäpple är superfrukten som är rik på antioxidanter och somblockerar alla fria radikaler vi har i kroppen. Det är även känt för att hämma åderförkalkning, så nyttigare pizza än denna får man leta efter. En snabb och fräsch sommarrätt som gör susen för både magen och hälsan. Ett tips för att få ut granatäppelkärnor är att dela frukten på hälften, lägga en halva med snittytan mot handen och slå ut kärnorna genom att slå med en träslev på skalet, så att alla kärnor hamnar i din hand. Man kan även hålla direkt över en skål, men var försiktig så du inte stänker ner dig med fläckar från saften. /Leila

Ingredienser

portioner
  • 1 liten vattenmelon
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g fetaost
  • 1 granatäpple
  • 2 kvistar mynta
  • 1 limefrukt, saft av
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och skär vattenmelonen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på ett fat.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr och het kastrull med lite flingsalt.
  3. Strö smulad fetaost, granatäppelkärnor, plockade myntablad och saltrostade pumpakärnor över melonen.
  4. Ringla över olivolja och smaksätt med limesaft och svartpeppar.