Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

20 m
8 st
Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Foto: Mattias Larsson
20 m
8 st

Du behöver

Inkokt äpple (räcker till fler)

  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk pressad citrojnuice
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrö
  • 1 dillstjälk
  • 1 stort äpple

Servering

  • 50 g kallrökt laxfilé
  • 8 baguetteskivor
  • 50 g keso
  • salt
  • pepparrot

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser till inkokta äpplet. Gröp ur små äppelkulor med hjälp av ett kuljärn (eller skär äpplet i cm-stora bitar). Lägg ner äpplet i lagen och koka sakta ca 1 minut. Låt sedan äpplet svalna i lagen.
  2. Skär laxen i 8 kuber.
  3. Stek baguetteskivorna frasiga i olivolja i en het stekpanna.
  4. Lägg keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple, en nypa salt och riv på rikligt med pepparrot.
Kommentera receptet

Fler goda recept