Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

11 ingredienser

20 m

Plnchos eller tapas är den perfekta plockmaten! Här är receptet på en försvenskad variant med kallrökt lax, inkokt äpple, keso och pepparrot.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
st

Inkokt äpple (räcker till fler)

  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrö
  • 1 dillstjälkar
  • 1 stort äpple

Servering

  • 50 g kallrökt laxfilé
  • 8 baguette, skivor
  • 50 g cottage cheese
  • salt
  • färsk pepparrot

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp samtliga ingredienser till inkokta äpplet. Gröp ur små äppelkulor med hjälp av ett kuljärn (eller skär äpplet i cm-stora bitar). Lägg ner äpplet i lagen och koka sakta ca 1 minut. Låt sedan äpplet svalna i lagen.
  2. Skär laxen i 8 kuber.
  3. Stek baguetteskivorna frasiga i olivolja i en het stekpanna.
  4. Lägg keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple, en nypa salt och riv på rikligt med pepparrot.