Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot

5 röster
20 m
8 st
Pinchos med kallrökt lax, dillinkokt äpple, keso och pepparrot
Foto: Mattias Larsson

Plnchos eller tapas är den perfekta plockmaten! Här är receptet på en försvenskad variant med kallrökt lax, inkokt äpple, keso och pepparrot.

Visa mer
20 m
8 st
8 portioner

Du behöver

Inkokt äpple (räcker till fler)

  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk pressad citrojnuice
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm dillfrö
  • 1 dillstjälk
  • 1 stort äpple

Servering

  • 50 g kallrökt laxfilé
  • 8 baguetteskivor
  • 50 g keso
  • salt
  • pepparrot

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser till inkokta äpplet. Gröp ur små äppelkulor med hjälp av ett kuljärn (eller skär äpplet i cm-stora bitar). Lägg ner äpplet i lagen och koka sakta ca 1 minut. Låt sedan äpplet svalna i lagen.
  2. Skär laxen i 8 kuber.
  3. Stek baguetteskivorna frasiga i olivolja i en het stekpanna.
  4. Lägg keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple, en nypa salt och riv på rikligt med pepparrot.
27 maj 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept