Pilgrimsmusslor med het mangosalsa

14 röster
30 m
4

Gillar du pilgrimsmusslor kommer denna heta variant med mango och spansk peppar ge dig nya smaksensationer!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 ciabattabröd
  • citronolja

Mangosalsa:

  • 1 förp frusen mango
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 0,5 lime saften och rivet skal
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk körvel (alt. persilja eller koriander)
  • Salt
  • Peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Crostini
    Skär ett ciabattabröd i tunna skivor. Pensla med citronolja på bägge sidor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka crostinin i ca 5–8 min på 225 grader.
  2. Pilgrimsmusslor
    Torka pilgrimsmusslorna, pensla med olja och salta lätt. Låt stå i 10 min. Halstra musslorna i het grillpanna i ca. 2 min.
  3. Mangosalsa
    Tina mangon på hushållspapper, dela den eventuellt i mindre bitar. Blanda mango och spansk peppar med pressad limesaft, olja och körvel. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servering. Lägg upp musslorna och mangosalsan på tallrik. Dekorera med crostini och strö ev. över lite citronolja och rivet limeskal.
29 oktober 2018

Laddar fler recept...