Pilgrimsmusslor med het mangosalsa

Pilgrimsmusslor med het mangosalsa
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor med het mangosalsa

Av: Cecilia Westerholm Beer - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m

Gillar du pilgrimsmusslor kommer denna heta variant med mango och spansk peppar ge dig nya smaksensationer!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 ciabattabröd
  • citronolja

Mangosalsa:

  • 1 förp fryst mango
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 0,5 limefrukt, saften och rivet skal
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk körvel (alt. persilja eller koriander)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Crostini

  1. Skär ett ciabattabröd i tunna skivor. Pensla med citronolja på bägge sidor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka crostinin i ca 5–8 min på 225 grader.

Pilgrimsmusslor

  1. Torka pilgrimsmusslorna, pensla med olja och salta lätt. Låt stå i 10 min.
  2. Halstra musslorna i het grillpanna i ca. 2 min.

Mangosalsa

  1. Tina mangon på hushållspapper, dela den eventuellt i mindre bitar.
  2. Blanda mango och spansk peppar med pressad limesaft, olja och körvel.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servering. Lägg upp musslorna och mangosalsan på tallrik. Dekorera med crostini och strö ev. över lite citronolja och rivet limeskal.