• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pilgrimsmusslor med het mangosalsa

Pilgrimsmusslor med het mangosalsa
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor med het mangosalsa

4 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Gillar du pilgrimsmusslor kommer denna heta variant med mango och spansk peppar ge dig nya smaksensationer!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 ciabattabröd
  • citronolja

Mangosalsa:

  • 1 förp fryst mango
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 0,5 limefrukt, saften och rivet skal
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk körvel (alt. persilja eller koriander)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Crostini
    Skär ett ciabattabröd i tunna skivor. Pensla med citronolja på bägge sidor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka crostinin i ca 5–8 min på 225 grader.
  2. Pilgrimsmusslor
    Torka pilgrimsmusslorna, pensla med olja och salta lätt. Låt stå i 10 min. Halstra musslorna i het grillpanna i ca. 2 min.
  3. Mangosalsa
    Tina mangon på hushållspapper, dela den eventuellt i mindre bitar. Blanda mango och spansk peppar med pressad limesaft, olja och körvel. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servering. Lägg upp musslorna och mangosalsan på tallrik. Dekorera med crostini och strö ev. över lite citronolja och rivet limeskal.