Riv kavring på grovt rivjärn, hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och lägg i brödet. Stek under omrörning tills allt bröd har färg och stekyta. Lägg upp på hushållspapper och låt svalna. Crumblen kommer bli mycket krispig när den svalnat.
Bryn smöret tills mörkt gyllene och kolafärgad med knäckig arom.
Koka jordärtskockorna i grädden, efter ca 6-7 minuter lägg i blomkålen och låt koka ytterligare tills allt är mjukt. Mixa med stavmixer. Tillsätt ca två tredjedelar av det brynta smöret till purén, smaka av med lite salt och vitpeppar.
Skålla och skala mandeln och skiva i tunna skivor.
Riv äpplen, pressa citronsaften och tillsätt äggvita. Vispa med elvisp till ett tjockt skum.
Halstra pilgrimsmusslorna på mycket hög värme under ca 20 sekunder per sida. Arrangera crumblen, purén, musslan, det resterande brynta smöret, skivad mandel och äppelskum på.