Pilgrimsmussla med brynt smörkräm
Pilgrimsmussla med brynt smörkräm
13 ingredienser
20 m
Färsk, rå pilgrimsmussla med brynt smörkräm, vindruvor och ätbara blommor är en riktigt festlig rätt som både är snabblagad och enkel.
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
- 4 pilgrimsmusslor
- salt
Brynt smörkräm
- 2 äggulor
- 50 g smör, brynt
- 20 g citronsaft
- 1 msk strösocker
Druvjuice
- 1 ask vindruvor
- flädervinäger
Servering
- 1 honungsmelon
- citronsaft
- ätbara blommor
- buskkrasse
- citronverbena
Gör så här
- Öppna och rensa musslorna. Skär musslorna i 8 bitar per mussla och salta ca 15 minuter innan servering.
Brynt smörkräm
- Blanda äggulor, brynt smör, citronsaft och socker och värm upp försiktigt. Låt svalna.
Druvjuice
- Mixa eller juica vindruvor och blanda med flädervinäger.
Servering
- Skär ner melon och blanda med citronsaft.
- Arrangera rätten på en tallrik med kräm i botten, sedan pilgrimsmussla och sist melon. Toppa med örter och blommor samt avsluta med druvjuicen vid bordet.