Pia och Annikas gumröra på ostkex

Pia och Annikas gumröra på ostkex
Foto: TV4

Pia och Annikas gumröra på ostkex

Av: Pia Johansson & Annika Andersson

Från: Bingolotto

12 ingredienser

30 min

Pia och Annika utmanar gubbröran med en egenkomponerad gumröra. Den goda röran med matjes, potatis, ägg, örter och avokado bjuder de på parmesangratinerade tunnbrödskex.

Ingredienser

portioner

Gumröra

  • 2 ägg
  • 4 kokt potatis, kalla
  • 1 burk matjessillfilé (à 200 g)
  • 2 msk färsk gräslök, finskuren
  • 2 msk färsk dill, finskuren
  • 6 avokador
  • chilipeppar
  • salt
  • svartpeppar

Ostkex

  • 2 tunnbröd, hårt (ca 15 x 25 cm styck)
  • 75 g parmesanost
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bre smör på tunnbrödet. Riv parmesanost fint och strö över brödet.
  3. Grädda i ca 5 minuter. De ska bli lite krispiga, men håll koll så att de inte blir brända. Bryt i bitar. Toppa dem med gumröran.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem ca 10 minuter. Spola dem i kallt vatten så att de svalnar helt.
  5. Skala och tärna äggen. Skala och skär potatisen i 0,5 cm stora tärningar.
  6. Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.
  7. Dela, kärna ur och gröpt ut avokadon.
  8. Blanda avokado, gräslök och dill. Vänd ner ägg, potatis och sill. Smaksätt med salt, peppar och chili.
  9. Servera gumröran på ostkexen.