Pettini di mare, pilgrimsmusslor med focaccine

20m
4
Pettini di mare, pilgrimsmusslor med focaccine
Foto: TV4

Stekta pilgrimsmusslor, smaksatta med citron och persilja, serveras med nystekt bröd med körsbärstomater och basilika.

Dryckesförslag: Chardonnay

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 november 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20m
4

Du behöver

Pettini di mare

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 näve persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 blad romansallad, till servering
  • citron, några droppar juice

Focaccine

  • 200 g mjöl
  • 100 g ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk bikarbonat
  • 300 g körsbärstomater
  • 8 blad basilika

Servering

  • olivolja
  • rädisor
  • persilja

Gör så här

  1. Pettini di mare
    Värm upp 2 msk olivolja i en stekpanna.
  2. Strö lite salt och peppar över ena sidan på pilgrimsmusslorna.
  3. När stekpannan är riktigt varm lägg i pilgrimsmusslorna med den kryddade sidan nedåt och stek i ca 90 sekunder.
  4. Stek därefter den andra sida på samma sätt och tillsätt några droppar citron och lite färsk persilja.
  5. När de är klara, låt dem torka på ett papper i 5–10 sekunder.
  6. Focaccine
    Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
  7. Tillsätt olja och ljummet vatten.
  8. Knåda till en mjuk och elastisk deg.
  9. Platta ut degen till en cirkel som är ungefär 0,5 cm hög.
  10. Stek degen i stekpanna i ca 3–4 min per sida.
  11. Skär körsbärstomater i fyra delar och blanda med olivolja och salt.
  12. När det är klart lägg det på brödet och dekorera med basilika.
  13. Servering
    Lägg pilgrimsmusslorna på ett salladsblad.
  14. Servera musslor och bröd på tallrik tillsammans med olivolja, persilja och rädisor.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept