Äggröra med rökt lax och grön sparris på bondbröd

Äggröra med rökt lax och grön sparris på bondbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Peter Norman
Peter Norman

Äggröra med rökt lax och grön sparris på bondbröd

9 ingredienser

Gör en lite matigare smörgås med äggröra, lax och sparris.

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor bondbröd
  • 12 gröna sparrisar
  • 2 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 msk grädde
  • 2 skivor rökt lax
  • salt
  • svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Stek sparrisen i olivolja tills den fått lite färg.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel.
  3. Smält smöret i en panna (på svag värme), häll i äggen och rör om med gaffel tills äggen nästan stelnat.
  4. Tag bort från värmen och tillsätt grädde, salt och peppar.
  5. Fördela äggröran på brödskivorna och lägg på sparrisen, rökt lax.