Min myntamarinerade melon

Min myntamarinerade melon
Foto: TV4

Min myntamarinerade melon

Av: Peter Barlach

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Myntamarinerad melon till förrätt. Beräknat för 4 personer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingrediensmåtten är ungefärliga, varieras efter eget tycke och smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 söt melon (t ex galia eller honungsmelon)
  • 10 prosciutto, lövtunna skivor

marinad

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 chilifrukt (använd chili efter tycke, smak och tålighet)
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 msk socker (gärna palm)
  • 1,5 limefrukt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 kruka färsk mynta (och gärna koriander och basilika)

Gör så här

  1. Blanda lime, socker, balsamvinäger, soja, lönnsirap i en bunke.
  2. Finhacka vitlöken (det ska vara max millimeterkubikstora bitar!), chilin och hälften av örterna och lägg i lime och mynta-marinaden.
  3. Skär melonen i c:a 3x3 cm-bitar.
  4. Lägg melonbitarna i marinaden. Blanda runt och lägg i en plastpåse. Låt ligga i kylen så länge du har tid.
  5. Riv prosciutton i halva bitar.
  6. Ta fram melonen och tillsätt resten av myntan.
  7. Just innan serveringen lindar du prosciutton runt melonen. Serveras med fördel på ett fat med tandpetare.
Min myntamarinerade melon | Köket.se