Jerk Chicken
Jerk Chicken
19 ingredienser
Per Morberg hämtar inspiration från USA. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.
Till kycklingen serverar Per
samt sin egengjorda
Ingredienser
- 2 hela kycklingar
Rubb (kryddblandning)
- 1 msk malen kryddpeppar
- 1 msk malen kanel
- några drag på en muskotnöt
- 1 msk svartpeppar, nymald
- 1 msk ingefärspulver
- 3-4 nejlikor, mortlade
- 1 limefrukt
- salt
Fyllning
- 4 klyftor vitlök
- 1 morot
- 1 bit rotselleri
- 1 bit purjolök
- 1 limefrukt
- färska örter (persilja, färsk timjan)
Glaze
- 3 msk soja
- 0,5 dl olja
- 2 msk honung, flytande
- 1 bit chilifrukt
Gör så här
Rubb
- Pressa limesaft över kycklingen och gnid in på insidan och utsidan.
- Blanda samman alla kryddor.
- Gnid in kycklingen med "rubben" tillsammans med salt.
- Gör ett snitt i skinnet och pilla in smörklickar lite här och där.
Fyllning
- Sätt i ugnen på 220 grader,
- Skär grönsakerna i små bitar och fördela i kycklingarna. Om allt inte får plats, lägg resterande på plåten i ugnen.
- Ställ kycklingen på ett galler i ugnen och stek i 50-60 minuter.
- Börja pensla regelbundet med glazen de sista 15 minuterna.
- Se till att köttet är genomstekt. Inget rött skall synas och vätskan som kommer ur kycklingen ska vara klar.
Glaze
- Blanda allt i en mixer och kör runt tills det blir slätt.