Mjölksyrad gurka

24 röster

Inlagd gurka passar speciellt bra till vilt.

Visa mer

Du behöver

  • 2 kg Västeråsgurka
  • 1 bit pepparrot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 15 vinbärsblad
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Skölj gurkorna och bladen i vatten. Skala och skär pepparroten i bitar. Skala vitlöken.
  2. Varva alltsammans i en burk med lock och gummiring. Blanda en salt vattenblandning av 15 g salt/liter vatten. Blandningen ska täcka gurkorna väl.
  3. Förvara kruken i rumstemperatur i två dygn. Förvara därefter krukan svalt (i till exempel garage eller källare) i 8-10 dagar. Flytta krukan till kylen. Där ska den stå i ca 2 månader.
8 mars 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept