Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade

Smörrebröd: Rostbiffssmörgås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade

6

10 ingredienser

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

**Här hittar du Pers smörrebröd
**

Friterade lökringar, spätta plus persilja

Rostbiffssmörgås

Laxsmörgås

Pannbiffsmörgås

Leverpastejsmörgås

Spättasmörgås

Ingredienser

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ca 3 dl matolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Curry remoulad

  • ca 2 dl pickles
  • ca 2 dl av den färdiga majonnäsen
  • 2 tsk garam masala (curry)
  • 1 msk gurkmeja

Gör så här

  1. Majonnäs
    Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan.
  2. Häll sist i oljan i fin stråle under snabb omrörning tills majonnäsen tjocknar.
  3. Curry remoulad
    Hacka pickles och låt rinna av.
  4. Blanda ihop med övriga ingredienser.