Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade
Tillbehör till smörrebröd: majonnäs och curry remoulade
10 ingredienser
Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg
**Här hittar du Pers smörrebröd
**
Ingredienser
Majonnäs
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- ca 3 dl matolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Curry remoulad
- ca 2 dl pickles
- ca 2 dl av den färdiga majonnäsen
- 2 tsk garam masala (curry)
- 1 msk gurkmeja
Gör så här
Majonnäs
- Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan.
- Häll sist i oljan i fin stråle under snabb omrörning tills majonnäsen tjocknar.
Curry remoulad
- Hacka pickles och låt rinna av.
- Blanda ihop med övriga ingredienser.