Per Morbergs ostfondue

Per Morbergs ostfondue
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs ostfondue

11 ingredienser

En härlig 80-talsklassiker som förtjänar att plockas fram igen.

Per lagade även
Mjölksyrad Gurka
Nykokta rödbetor
Chokladglass

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 5 dl vitt vin
  • 400 g gruyèreost
  • 200 g parmesanost
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk brännvin (av favoritsort)
  • 1 baguette (eller annat lantbröd i tärningar)
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 stjälkar stjälkselleri

Gör så här

  1. Skölj och strimla grönsakerna till stavar. Gnid fonduegrytan med en skalad vitlöksklyfta.
  2. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Tillsätt den rivna osten. Rör om och koka upp igen. Rör fonduen hela tiden med en träslev till en slät massa.
  3. Lös upp maizenan i körbärsbrännvinet. Rör ner det i ostmassan. Fonduen är nu färdig att serveras tillsammans med grönsakstavarna.