Per Morbergs ostfondue

41 röster

En härlig 80-talsklassiker som förtjänar att plockas fram igen.

Visa mer

Du behöver

  • 1 klyfta vitlök
  • 5 dl vitt vin
  • 400 g Gruyèreost
  • 200 g parmesanost
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk brännvin, av favoritsort
  • 1 baguette (eller annat lantbröd i tärningar)
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 stjälkar blekselleri
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och strimla grönsakerna till stavar. Gnid fonduegrytan med en skalad vitlöksklyfta.
  2. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Tillsätt den rivna osten. Rör om och koka upp igen. Rör fonduen hela tiden med en träslev till en slät massa.
  3. Lös upp maizenan i körbärsbrännvinet. Rör ner det i ostmassan. Fonduen är nu färdig att serveras tillsammans med grönsakstavarna.
8 mars 2011

Laddar fler recept...