Carpaccio på karljohansvamp

Carpaccio på karljohansvamp
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Carpaccio på karljohansvamp

11

7 ingredienser

En läcker carpaccio med lövtunna skivor av karljohansvamp på en bädd av ruccolasallad, strimlad parmesanost, några stänk citron och olivolja.

Per lagade även

Lättbakat foccaciabröd med oliver

Pasta vongole

Citronsorbet

Ingredienser

  • 4 karljohansvampar
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • olivolja
  • olivolja
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen
  • spröda salladsskott, färsk basilika

Gör så här

  1. Skiva svampen tunt.
  2. Skölj och fördela ut salladskotten över tallriken. Fördela sedan ut svampen.
  3. Hyvla över parmesanosten.
  4. Ringla över en bra olivolja och droppa över lite citron.
  5. Salta och peppra.
  6. Garnera med några blad basilika och servera med focciabröd.