Skaldjurshamburgare med forellrom
Skaldjurshamburgare med forellrom
20 ingredienser
Bjud på Per Morberg och Leif Mannerströms hamburgare om du vill ha något lyxigt.
Per lagade även
Ingredienser
Skaldjursburgare
- 8 havskräfta
- 2 humrar
- 8 ostron
- 6 pilgrimsmusslor
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk ströbröd
- 100 g forellrom
- salt (efter smak)
- vitpeppar, nymalen, efter smak
- smör, till stekning
Beurre blancsås med krondill
- 2 schalottenlökar
- 1 dl vitt vin
- 2 msk vitvinsvinäger
- Spadet från ostronen
- 0,5 dl vispgrädde
- 100 g smör, rumstempererat
- vitpeppar, nymalen, efter smak
- salt
- 1 msk krondill, hackad (eller vanlig dill)
Gör så här
Skaldjurhamburgare
- Plocka ur köttet ur humrarna och havskräftorna.
- Öppna ostronen (se till att spara spadet).
- Skär sedan upp ostronen, musslorna, köttet från hummern och havskräftorna i 1/2 cm stora bitar.
- Blanda köttet i en skål med äggulorna, ströbrödet och senapen.
- Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.
- Låt sedan stå och "sätta" sig i kylen 2-3 timmar innan stekning. Under tiden gör du såsen.
- Forma till burgare och stek på var sida i smöret i 3-4 minuter.
- Servera med Beurre Blancsås.
Sås
- Hacka schalottenlöken och lägg ner i en liten kastrull tillsammans med vinet, spadet och vinägern.
- Låt koka ner tills ungefär hälften.
- Häll i grädden och koka upp.
- Blanda sedan ner små klickar av smöret under omrörning.
- Smaka av med peppar och eventuellt salt samt dillen.