Per Morbergs gubbröra

1819 röster
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 tunna skivor Upplandskubb (eller kavring)

Gubbröra

  • 125 g ansjovisfiléer, (helst Grebbestads ansjovis original)
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • vitpeppar
  • ev salt

Till garnering

  • 4
  • 2 körsbärstomater
  • några dillkvistar och gräslöksstrån

Gör så här

  1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
  2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
  4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
  5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
  6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.
  7. Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din gubbröra!
24 november 2011