• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra NY
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs gubbröra

7 steg att laga

13 ingredienser

20 m

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

Kökets shop

Morbergs favoriter i ny bok

Morberg Bakfickan

Per Morberg

199 kr229 kr

läs mer
Lammstek med potatisgratäng

Här är Per Morbergs recept

Så fixar du godaste lammsteken!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 kavring, tunna skivor (eller Upplandskubb)

Gubbröra

  • 125 g Grebbestads ansjovis
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • vitpeppar
  • ev salt

Till garnering

  • 4
  • 2 körsbärstomater
  • dillkvist (några)
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
  2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
  4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
  5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
  6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.
  7. Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din gubbröra!