Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra NY
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs gubbröra

13 ingredienser

20 m

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

Ingredienser

portioner
  • 4 kavring, tunna skivor (eller Upplandskubb)

Gubbröra

  • 125 g Grebbestads ansjovis
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • vitpeppar
  • ev salt

Till garnering

  • 4 salladsblad
  • 2 körsbärstomater
  • dillkvist (några)
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
  2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
  4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
  5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
  6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.

Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din gubbröra!