Matjessillfilé med hackat ägg

Matjessillfilé med hackat ägg
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Matjessillfilé med hackat ägg

36

6 steg att laga

11 ingredienser

Matjessillfilé med hackat ägg, en riktigt härlig sommarrätt.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:

Pertansgrytan på en spik


Äppeltosca


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300-400 g matjessillfilé
  • 10-12 färskpotatisar
  • 2 rödlökar
  • 3 ägg
  • 2 citroner
  • 100 g smör
  • dill, till garnering
  • gräslök, till garnering
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Koka och hacka äggen.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Bryn smöret lätt i en kastrull.
  4. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken.
  5. Ös över det brynta smöret och garnera med dill och gräslök.
  6. Ät med kokt fäskpotatis.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer