Matjessillfilé med hackat ägg

25 röster
4

Matjessillfilé med hackat ägg, en riktigt härlig sommarrätt.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:

Pertansgrytan på en spik


Äppeltosca


Visa mer
4

Du behöver

  • 300-400 g matjessillfiléer
  • 10-12 medelstora färskpotatis
  • 2 st rödlökar
  • 3 st ägg
  • 2 st citroner
  • 100 g smör
  • Dill samt gräslök till garnering
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Koka och hacka äggen.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Bryn smöret lätt i en kastrull.
  4. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken.
  5. Ös över det brynta smöret och garnera med dill och gräslök.
  6. Ät med kokt fäskpotatis.
30 mars 2011

Laddar fler recept