Matjessillfilé med hackat ägg

35 röster
4

Matjessillfilé med hackat ägg, en riktigt härlig sommarrätt.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:

Pertansgrytan på en spik


Äppeltosca


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 300-400 g matjessillfilé
  • 10-12 färskpotatisar
  • 2 rödlökar
  • 3 ägg
  • 2 citroner
  • 100 g smör
  • dill, till garnering
  • gräslök, till garnering
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färskpotatis
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka och hacka äggen.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Bryn smöret lätt i en kastrull.
  4. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken.
  5. Ös över det brynta smöret och garnera med dill och gräslök.
  6. Ät med kokt fäskpotatis.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...