Matjessillfilé med hackat ägg

Matjessillfilé med hackat ägg
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Matjessillfilé med hackat ägg

11 ingredienser

Matjessillfilé med hackat ägg, en riktigt härlig sommarrätt.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:
Pertansgrytan på en spik
Äppeltosca

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g matjessillfilé
  • 10-12 färskpotatisar
  • 2 rödlökar
  • 3 ägg
  • 2 citroner
  • 100 g smör
  • dill, till garnering
  • gräslök, till garnering
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Koka och hacka äggen.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Bryn smöret lätt i en kastrull.
  4. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken.
  5. Ös över det brynta smöret och garnera med dill och gräslök.
  6. Ät med kokt fäskpotatis.