Äppeltosca
Äppeltosca
7 ingredienser
En av Pers egna favoriter, stekta toscaäpplen.
Servera gärna med lite färska bär och en lätt vispad grädde.
Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:
Ingredienser
Toscasmet
- 100 g smör (eller margarin)
- 1-1,5 dl rörsocker
- 0,5 dl vetemjöl
- 3 dl müsli
- 3 msk vispgrädde
- Smör till stekpannan
Fyllning
- 4-5 äpple, inte för hårda
Gör så här
- Smöra stekpannan.
- Ta ur kärnhus ur äpplena.
- Skiva dem med skalet kvar.
- Lägg i stekpannan.
- Häll alla ingredienser i en kastrull och rör runt.
- Värm på glöd eller platta.
- Häll toscasmeten över äpplena i stekpannan.
- Sätt in i ugn i ca 25 minuter.
- Vila.