Calamares Fritto

Calamares Fritto
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Calamares Fritto

16

8 ingredienser

Servera Per Mobergs Calamares Fritto som en förrätt eller ett tilltugg, gärna tillsammans med lite citron och majonäs.

Serveras med lite citron och majonnäs.
**
Per lagade även**

Slätvar med vitvinsås

Tranbär med tjinuskisås

Ingredienser

  • 400 g bläckfiskringar, ca färska eller djupfrysta
  • 1,5 l rapsolja [1-1,5 l]
  • några nävar vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 ägg, uppvispade
  • salt
  • citron
  • majonnäs

Gör så här

  1. Vänd bläckfiskringarna i mjölet först sen i äggblandningen sist i ströbrödet.
  2. Lägg åt sidan en stund för att stelna lite.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader – använd gärna en termometer.
  4. Fritera hastigt i ca en minut, ta upp med hålslev.
  5. Låt dem svalna.
  6. Lägg i dem i en 1/2 minut ytterligare. Ta upp dem när de ser gyllenbruna ut.
  7. Salta.