Räkcocktail

Foto: TV4
Räkcocktail
9 ingredienser
Åttiotalsnostalgi på västkustskt maner - en räkcocktail är perfekt till förrätt.
Dryckestips
Sauvignon Blanc. Arthouse.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 dl grädde, lättvispad
- 0,5 dl tomatkethup
- 0,5 msk majonnäs
- 1 msk dill, finhackad
- 200 g isbergssallad, strimlad
- 12 endivesallad, blad
- 400 g räkor, färska, skalade
- 0,5 citron, till garnering
- dillkvist, till garnering
Gör så här
- Rör ihop grädde, tomatketchup, majonnäs och den finhackade dillen i en skål till en slät sås.
- Fördela isbergssalladen i botten på fyra portionskupor. Ringla i varje kupa 1 msk av såsen över salladen.
- Montera 3 endiveblad stående längs kanten i varje skål.
- Skala räkorna och portionera ut dem i skålarna. Klicka ut resten av såsen ovanpå räkorna i varje skål.
- Garnera varje kupa med en vriden citronskiva och en dillkvist.