Janssons frestelse

Janssons frestelse
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Janssons frestelse

22

5 ingredienser

1h

Janssons frestelse - en lättlagad klassiker som gör själ för sitt namn. Ett måste på julbordet!

Ingredienser

portioner4

Janssons frestelse

  • 6 potatisar (stora)
  • 2 gula lökar
  • 15 ansjovisar, i spad
  • 3 dl grädde
  • 4 msk ströbröd

Gör så här

  1. Janssons frestelse
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla potatisen och skala och skiva löken fint.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad form. Avsluta med grädde och ansjovisspad.
  4. Strö över ströbröd och grädda Janssons frestelse på 200 grader i cirka 45 minuter.