Patatas bravas med stekt ägg och aioli

Patatas bravas med stekt ägg och aioli
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Patatas bravas med stekt ägg och aioli

9 ingredienser

50 m

Bravas (spanska potatisklyftor) är ett måste till tapas! Här serveras de med paprika-aioli och stekt ägg.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 4 ägg
  • olja, att stek äggen i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i klyftor, dela sen klyftorna ytterligare en gång. Baka potatisen i ugnen ca 40 minuter med salt och 1 dl olivolja.
  3. Blanda majonnäs med pressad vitlök, paprika och cayennepeppar.
  4. Stek äggen på en sida i lite olja.
  5. Servera paprika-aiolin med potatis och ägg.