Pastadeg - se & gör

137 röster
1 h
4

Kungen av pasta - Paolo Roberto - visar hur du gör egen pasta. Av pastadegen är det gott att göra panzerottis fyllda med soltorkade tomater, basilika och mozzarella.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl durumvete
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • några droppar vatten

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, äggvitor och salt.
  2. Häll mjölet på en arbetsyta och gör en grop i mitten. Tillsätt de vispade äggen.
  3. Blanda snabbt samman med en gaffel eller med fingrarna tills allt kan samlas ihop till en degklump. Tillsätt olivoljan. Om det behövs för att samla ihop torrt mjöl, fukta med lite vatten.
  4. Knåda degen på en mjölad arbetsyta cirka 15 minuter. Arbeta degen tills den är jämn och elastisk.
  5. Om degen känns kladdig arbeta in ytterligare lite mjöl. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i 20-30 minuter.¨
  6. Dela degen i två delar och platta ut delarna på en mjölad arbetsyta. Täck över den ena degbiten med en fuktig kökshandduk och platta ut den andra degbiten med handflatan.
  7. Strö över lite mjöl och kavla ut till en extra tunn deg (ca 1-1,5 mm). Vrid plattan under kavlingen så att den blir jämntjock. Vrid först ett kvarts varv, kavla och vrid igen, upprepa tills degen är riktigt tunn. Om degen fastnar på arbetsytan, lyft försiktigt och strö lite mjöl under. Kavla den andra degbiten på samma sätt och täck över den.
2 juni 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept