Pasta med chili och räkor

34 röster
30 min
4

Paolo lagar en lyxig pasta med räkor och chili som du svänger ihop på nolltid. Paolo tipsar om att använda konserverade tomater av hög kvalité.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g linguine
  • 500 g hela tomater på burk
  • 460 g handskalade stora räkor i lake
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 peperoncino
  • 1 dl persiljeblad
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 2 msk kapris
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Häll tomaterna i ett durkslag och låt tomatvätskan rinna av i en skål. Dela tomaterna med fingrarna.
  2. Skala vitlöken. Finhacka vitlök och persilja tillsammans. Värm olivolja i en stor stekpanna som rymmer både pasta och sås. Fräs vitlök, peperoncino och persilja på mycket låg värme i 3-4 minuter.
  3. Tillsätt tomaterna och tryck med en gaffel på dem så att de mosas sönder.
  4. Ta upp peperoncinon och kasta den. Rör sedan ner vinet och kapris i pannan och låt det hela få ett uppkok. Smaka av med salt och eventuellt lite peppar. Koka såsen i 15 minuter.
  5. Låt räkorna rinna av.
  6. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull, lägg i pastan och låt den koka 1 minut kortare än koktiden som anges på förpackningen. Pastan ska vara ordentligt ”al dente”.
  7. Häll av vattnet i ett durkslag och rör sedan ner pastan i tomatsåsen och blanda väl. Ta pannan från värmen, lägg ner räkorna. Rör om försiktigt.
  8. Servera pastan rykande het. Toppa med en nypa persilja och lite finrivet citronskal.
21 juli 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept