I samarbete med Zeta

Päron- och spenatsallad med citronricotta

1 röst
20 m
4
Päron- och spenatsallad med citronricotta
Foto: Zeta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Vill du ha fler goda, italienska recept från Zeta? Klicka här.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 4 päron
  • 175 g Zeta Ricotta
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 5 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • 140 g färsk spenat
  • 50 g Zeta Pecorino Romano D.O.P. eller Zeta Parmigiano Reggiano , hyvlad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 minuter.
  2. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.
  3. Blanda ricotta, citronskal och citronsaft i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.
  5. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl.
  6. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta.
  7. Strö över pecorino och nötter.
15 december 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept