I samarbete med Zeta

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Päron- och spenatsallad med citronricotta
Foto: Zeta
20 m
4

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 4 päron
  • 175 g Zeta Ricotta
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 5 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • 140 g färsk spenat
  • 50 g Zeta Pecorino Romano D.O.P. eller Zeta Parmigiano Reggiano , hyvlad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 minuter.
  2. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.
  3. Blanda ricotta, citronskal och citronsaft i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.
  5. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl.
  6. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta.
  7. Strö över pecorino och nötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta