Parmesanchips med två olika topping

Parmesanchips med två olika topping
Foto: Zeta

Parmesanchips med två olika topping

34

5 steg att laga

5 ingredienser

20 m

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

Tips! Variera topping beroende på smak och årstid.

Zeta pamigiano 14 mån

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån är fyllig och rund, med lång eftersmak.

Ingredienser

portioner20 - 25 chips
  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano

Topping

  • 100 g löjrom
  • 5 Zeta Soltorkade tomater Classico, strimlade
  • gräslök, fint skuren
  • 70 g Zeta Prosciutto Crudo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar (ca 1 tsk) med några centimeters mellanrum. Sätt in plåten i ugnen i 5-6 minuter till osten smält, börjat bubbla och fått lite färg.
  4. Ta ut plåten och dra bort bakplåtspappret med chipsen på och lägg det på en sval yta för att kallna och stelna, lossa chipsen.
  5. Toppa med löjrom respektive prosciutto och soltorkade tomater. Strö lite gräslök över.