I samarbete med Zeta

Parmesanchips med två olika topping

20 m
20 - 25 chips
Parmesanchips med två olika topping
Foto: Zeta
20 m
20 - 25 chips

Du behöver

  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano

Topping

  • 100 g löjrom
  • 5 skivor Zeta Soltorkade Tomater, strimlade
  • gräslök, fint skuren
  • 70 g Zeta Prosciutto di Parma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar (ca 1 tsk) med några centimeters mellanrum. Sätt in plåten i ugnen i 5-6 minuter till osten smält, börjat bubbla och fått lite färg.
  4. Ta ut plåten och dra bort bakplåtspappret med chipsen på och lägg det på en sval yta för att kallna och stelna, lossa chipsen.
  5. Toppa med löjrom respektive prosciutto och soltorkade tomater. Strö lite gräslök över.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta