I samarbete med Zeta

Parmesanchips med två olika topping

27 röster
20 m
20-25 chips
Parmesanchips med två olika topping
Foto: Zeta

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Tips! Variera topping beroende på smak och årstid.

Visa mer
20 m
20-25 chips

Du behöver

  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano

Topping

  • 100 g löjrom
  • 5 skiva Zeta Soltorkade Tomater, strimlade
  • gräslök, fint skuren
  • 70 g Zeta Prosciutto di Parma
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar (ca 1 tsk) med några centimeters mellanrum. Sätt in plåten i ugnen i 5-6 minuter till osten smält, börjat bubbla och fått lite färg.
  4. Ta ut plåten och dra bort bakplåtspappret med chipsen på och lägg det på en sval yta för att kallna och stelna, lossa chipsen.
  5. Toppa med löjrom respektive prosciutto och soltorkade tomater. Strö lite gräslök över.

Laddar fler recept...