Parmesanchips med två olika topping

34 röster
20 m
20-25 chips
Parmesanchips med två olika topping
Foto: Zeta

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån är fyllig och rund, med lång eftersmak.

Zeta pamigiano 14 mån
20 m
20-25 chips

Du behöver

  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano

Topping

  • 100 g löjrom
  • 5 Zeta Soltorkade tomater Classico, strimlade
  • gräslök, fint skuren
  • 70 g Zeta Prosciutto Crudo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar (ca 1 tsk) med några centimeters mellanrum. Sätt in plåten i ugnen i 5-6 minuter till osten smält, börjat bubbla och fått lite färg.
  4. Ta ut plåten och dra bort bakplåtspappret med chipsen på och lägg det på en sval yta för att kallna och stelna, lossa chipsen.
  5. Toppa med löjrom respektive prosciutto och soltorkade tomater. Strö lite gräslök över.
15 december 2016