Panzanella - italiensk brödsallad med kapris, persilja och paprika

8 röster
40 m
4
Panzanella - italiensk brödsallad med kapris, persilja och paprika
Foto: Siri Barje
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul paprika
  • 2 ciabattabröd
  • 600 g blandade tomater
  • 1 rejäl näve kapris
  • 2 schalottenlökar
  • 1 selleristånd
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 klyftor vitlök
  • 6 msk olivolja
  • 3 msk rödvinvinäger
  • salt och peppar
  • persilja och basilika till servering

Gör så här

  1. Halvera paprikorna och kör dem på högsta värme i ugnen tills de blir svarta, ta ut, lägg i en plastpåse och låt dem ånga i ca 15 minuter. Ta ut och skala dem samt ta bort kärnor. Skiva tunt.
  2. Riv brödet i mindre bitar och låt det torka på en plåt i ca 30 minuter.
  3. Dela tomaterna i ojämna bitar och lägg i ett durkslag med en skål under. Salta ordentligt och rör runt, vi ska spara saften som bildas i skålen!
  4. Skiva selleri och schalottenlök tunt.
  5. Blanda tomatsaften med rödvinsvinäger, olivolja och riv ned vitlöken.
  6. Hacka persiljan.
  7. Blanda allt i en stor skål och låt det stå i minst 15 minuter innan du serverar. Toppa med lite extra basilika bara. Klart!
7 augusti 2018

Fler goda recept