Pannacotta med vit choklad, hallon och italiensk maräng

Pannacotta med vit choklad, hallon och italiensk maräng

9 ingredienser

60 min

En lyxig dessert som passar perfekt till nyår - eller bara en festligare middag när som helst på året!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker frilagd bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 100 g vit bakchoklad
  • 0,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Italiensk maräng

  • 0,5 dl vatten
  • 2,25 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 4 äggvitor

Garnering

  • 100 g hallon
  • 1 kruka färsk citronmeliss

Gör så här

Pannacotta

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Blanda samman gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i 1 minut.
  3. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät.
  4. Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme. När pannacottan har stelnat kan du börja med marängen.

Italiensk maräng

  1. Knäck äggen på mitten och separera äggula och äggvita. Släng äggulan och häll äggvitan i en bunke.
  2. Koka upp vatten och strösocker till 120 grader, när den når cirka 110 grader kan du vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
  3. Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
  4. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut på pannacottan. Bränn av toppen med en gasbrännare.

Garnering

  1. Toppa pannacottan med hallon och citronmeliss.
TIPS!
Fler tips!
Dansukker Blåbärsmuffins med mörk choklad och smultäcke

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer