• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Påskägg med curry, räkor och kallrökt lax

Dante Zia
Dante Zia

Påskägg med curry, räkor och kallrökt lax

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Påskägg med curry, räkor och kallrökt lax är en riktig påskfavorit och ett spännande inslag på påskbuffén. Snabblagade och underbart goda.

Ingredienser

portioner24 ägghalvor
  • 12 ägg, hårdkokta
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 4 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 1-2 skiva kallrökt lax
  • 12-15 räkor, handskalade, (går bra att skala frysta räkor med skal)
  • dill

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 minuter. Lägg i kallt vatten och låt svalna.
  2. Skala äggen och halvera. Ta ut äggulan försiktigt och lägg i en bunke.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt curryn i äggulan. Vispa till en jämn kräm. Krämen ska vara spritsbar. Beroende på äggulornas storlek behöver mängden vispgrädde justeras. Tillsätt därför vispgrädden lite åt gången så att den inte blir för lös. Är den för hård tillsätts lite mer vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
  4. Spritsa currykrämen i ägghalvorna. Garnera hälften med kallrökt lax och hälften med räkor. Avsluta med en liten dillkvist.