Påskägg med curry, räkor och kallrökt lax

3 röster
30 m
24 ägghalvor

Påskägg med curry, räkor och kallrökt lax är en riktig påskfavorit och ett spännande inslag på påskbuffén. Snabblagade och underbart goda.

Visa mer
30 m
24 ägghalvor

Du behöver

  • 12 ägg, hårdkokta
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 4 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 1-2 skivor kallrökt lax
  • 12-15 räkor, handskalade, (går bra att skala frysta räkor med skal)
  • dill
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 minuter. Lägg i kallt vatten och låt svalna.
  2. Skala äggen och halvera. Ta ut äggulan försiktigt och lägg i en bunke.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt curryn i äggulan. Vispa till en jämn kräm. Krämen ska vara spritsbar. Beroende på äggulornas storlek behöver mängden vispgrädde justeras. Tillsätt därför vispgrädden lite åt gången så att den inte blir för lös. Är den för hård tillsätts lite mer vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
  4. Spritsa currykrämen i ägghalvorna. Garnera hälften med kallrökt lax och hälften med räkor. Avsluta med en liten dillkvist.
20 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...