I samarbete med Fjällbrynt

Ostpaj med räkor och mjukost

1 röst
45 m
6

En god ostpaj är alltid ett säkert kort till sommarens bufféer, picknickluncher och festligheter. Så här gör du en riktigt snabb och enkelt variant på ostpaj med räkor. Och vi lovar – den är så god att det är svårt att sluta äta av den!

Tips! Det går lika bra att göra pajen med kräftost och toppa med kräftor.

Visa mer
45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 5 ark filodeg
  • 250 g Fjällbrynt mjukost räkor
  • 3 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • svartpeppar
  • 5 cm purjolök
  • 500 g räkor med skal
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filodegsarken en och en i en pajform och vik in kanterna så de inte går utanför pajformen för mycket.
  2. Skiva purjolöken fint.
  3. Vispa ihop mjukost, grädde och ägg. Krydda med peppar och tillsätt purjolöken. Häll över fyllningen i pajskalet.
  4. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills pajen har satt sig och fått fin färg.
  5. Skala under tiden räkorna. Toppa pajen med räkor och lite dill om du önskar.
20 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...