Örthummus på gula ärtor

1 röst
10 m
6 dl

”Till den här försvenskade varianten på hummus använder jag gula ärtor som jag blötlagt och kokat själv. För en snabbare variant går det bra att använda vita bönor, kikärtor eller gröna ärtor som finns färdigkokta på tetrapak eller i frysdisken i alla matbutiker.” /Therese Elgquist

Visa mer
10 m
6 dl
6 portioner

Du behöver

  • 8 dl kokta gula ärter
  • 2 msk ljus tahini
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 knippen blandade örter, exempelvis persilja och mynta
  • 1 citron, zest och citronsaft
  • flingalt
  • peppar

Servering

  • oskalade sesamfrön
  • färska örter, exempelvis persilja och mynta
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser slätt i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp i en vid skål och garnera med sesamfrön och färska örter.
1 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...