Den djupa basilikatonen som avrundas av Grana Padano gör Zetas pesto till en mångsidig smakförhöjare!
Läs mer
Ingredienser
bröd
4 dl vatten
25 g jäst
2 msk Zeta Olivolja Gentile D-vitaminberikad
1,5 tsk salt
10-11 dl vetemjöl special (eller Manitoba Cream)
1 förp Zeta Pesto alla Genovese
1 dl färsk basilika, hackad
1 dl Zeta Parmigiano Reggiano grovriven
Gör så här
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta degen i ca 5 minuter, gärna med degkrokar eller i maskin tills degen släpper fint från kanterna. Addera lite mer vetemjöl om degen känns kladdig. Låt jäsa i 60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangel på mjölad bänk. Bred över ca 1 dl pesto, strössla över 0,5 dl hackad basilika och 0,5 dl riven Parmigiano Reggiano på varje rektangel.
Rulla ihop från kortsidan och skär sedan rullen längst med så det blir två delar. Lägg snittytorna uppåt och fläta till ett bröd.
Gör om proceduren för andra brödet.
Lägg bröden på bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ca 30 minuter eller tills bröden fått fin färg och låter ihåligt när du knackar på dem.