Torsk med smör, pepparrot och ägghack
Torsk med smör, pepparrot och ägghack
7 ingredienser
Torsk med skirat smör, pepparrot och ägghack, klassiskt, lyxigt och gott.
**Skirat smör
**Smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.
Här hittar du en
GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag
.
Ingredienser
- 800 g torskfilé eller annan vit fisk
- 200 g smör
- 1 bit färsk pepparrot
- 8 ägg
- 1 dl majonnäs
- 4 dl sugarsnaps (brytbönor eller ärtor)
- citron
Gör så här
- Stek torsken i smör på låg värme eller koka den i saltat vatten.
- Koka och hacka äggen.
- Blanda hacket med lite majonnäs.
- Riv pepparrot och lägg i en hög på varje tallrik bredvid fisken och ägghacket.
- Servera med skirat smör, förvällda sugar snaps och en citronskiva.