• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Öjebyröra på knäcke

Öjebyröra på knäcke
Foto: Roland Persson
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Öjebyröra på knäcke

1 steg att laga

7 ingredienser

15 m + tid i kylen

"Mer tryck och karaktär än skagenröra – där har vi öjebyröran på ett bräde. Västerbotten, kummin och några droppar akvavit dunkar till vilken röra som helst, men är enkom avsedd för den här. Låt gärna röran dra i kylen några timmar." /Stefan Ekengren

Receptet är ur boken Högtid av Stefan Ekengren, Natur & Kultur.

hogtid_omslag

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g kräftstjärt, skalade färska i lag men väl urkramade och grovhackade
  • 100 g västerbottensost, riven
  • 1 msk kummin, hel och stött i mortel
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 cl akvavit
  • 2 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå i kylen några timmar.
Tips!
hogtid_omslag

Receptet är ur boken "Högtid"